Reiki

Reiki is gebaseerd op het doorgeven van energie via de handen.

Reiki is een Japans woord dat op verschillende manieren kan worden vertaald. Voor mij is het een universele energie, een zuivere vorm van onvoorwaardelijke liefde of levensenergie. Deze universele energie stroomt door alles wat leeft. Soms raakt die stroom uit balans. Dit kan zich uiten in tal van lichamelijke of mentale klachten.

Reiki volgens de leer van Mikao Usui (1865-1926) is een eenvoudige, natuurlijke en effectieve methode om de universele levensenergie weer vrij te laten stromen. Het genezingsproces wordt in gang gezet door handoplegging, o.a. op het hoofd, schouders, borst, buik en rug. Een Reiki-behandeling geeft de energie aan dat deel in je lichaam waar het nodig is. Reiki past zich aan aan de behoefte van de persoon en kan verschillende vormen aannemen en zo inwerken op spiritueel, rationeel, emotioneel of fysiek niveau. Reiki werkt aan de kern van iemands probleem en heft blokkades op.

Het mooie aan Reiki is dat het heel puur is. Ik geef alleen de energie door en heb daar verder geen invloed op.

Het mooie aan Reiki is dat het heel puur is. Ik geef alleen de energie door en heb daar verder geen invloed op. Een pijntje of klacht kan in één keer verdwijnen of er komt een inzicht dat oplossingen kan bieden. Soms ben je moe na een behandeling en een andere keer heel vrolijk en energiek. Werken met Reiki brengt je dichter bij jezelf.

Tijdens een Reiki-behandeling lig je met je kleren aan op een (verwarmde) tafel. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten, inclusief het voor- en nabespreken. Vaak is het prettig om ruim zittende en gemakkelijke kledij aan te hebben.

Reiki kan nooit de reguliere geneeskunde vervangen, maar het kan een goede aanvulling zijn.