Bioptron®-lichttherapie: uniek in de regio

Bioptron®-lichttherapie is een absoluut veilige en aangename therapie die ook in veel ziekenhuizen wordt toegepast.

Al in het oude Egypte werd lichttherapie gebruikt als ondersteuning van andere therapievormen. In die tijd werd er gebruik gemaakt van de zon. Ook de Grieken gebruikten zonlicht. Het woord ‘heliotherapie’ of zonlichttherapie danken we overigens aan de oude Grieken en hun zonnegod Helios. De zon geeft ons licht, warmte en energie, samen met water de basis van alle leven.

Bioptron®-lichttherapieHet is wetenschappelijk bewezen dat de cellen in ons lichaam licht uitstralen en dat ze licht nodig hebben om onderling informatie uit te wisselen. Als we ziek zijn, stralen de cellen in ons lichaam minder licht uit. Ze kunnen dan moeilijker informatie uitwisselen. Ons lichaam werkt dan minder goed. We hebben dus licht nodig om gezond te blijven.

Alles wat er binnen in ons leeft (stress, angst, pijn) wordt zichtbaar aan de buitenkant als lichamelijke klacht, zoals eczeem, lage rugpijn, hoofdpijn, moeheid… Dit kunnen we via onze buitenkant (bv. via de huid) beïnvloeden zodat er weer harmonie en balans ontstaat.

Lichttherapie ondersteunt en stimuleert de zelfregenererende kracht van lichaam en geest

 

Wat doet Bioptron®-lichttherapie precies?

De biostimulerende werking van Bioptron® regenereert en vitaliseert het hele lichaam tot op celniveau. Hierdoor ontvangen niet alleen de huid maar ook de onderliggende weefsels en structuren de weldaad van deze behandeling. Lichttherapie heeft een rustgevend en positief stimulerend effect op zowel lichamelijk als geestelijk vlak.

 

Wat is er zo speciaal aan het Bioptron®-licht?

Het  Bioptron®-licht bestaat, net zoals gewoon licht uit elektromagnetische golven. In tegenstelling tot gewoon licht is het Bioptron®-licht gepolariseerd. Precies dit polarisatie-aspect vormt de sleutel van het therapeutische effect van de Bioptron®-lichttherapie.

 

Voor welke aandoeningen kan Bioptron®-lichttherapie gebruikt worden?
  • anti-aging van uw huid: rimpels, …
  • gelaatsverzorging
  • genezing van wonden
  • eczeem en acne
  • littekens
  • spierpijn
  • artrose
  • reuma
  • depressie, winterdepressie, voorjaarsmoeheid

 

Voor wie?

Bioptron®-lichttherapie heeft een breed toepassingsveld en is geschikt voor iedereen, ook voor baby’s en kinderen.

 

Doet het pijn?

De behandeling is pijnloos en heeft geen gekende negatieve bijwerkingen.

 

Is het veilig?

Het therapeutisch lichtspectrum dat een Bioptron®-apparaat uitstraalt, is vrij van schadelijke UV-stralen (het licht brengt dus geen schade toe aan de celstructuren, het menselijk oog of de huid). Een geïntegreerde koeling in het apparaat zorgt ervoor dat de temperatuur van de huid bij dezelfde behandelingsafstand (10 cm) constant 37° Celsius blijft. Zo is er geen enkel gevaar voor oververhitting van de huid. Lichttherapie is ook uitstekend te combineren met andere behandelmethodes. Wij adviseren u graag hierover.

 

Hoe lang duurt een sessie? Hoeveel sessies heb ik nodig?

Een sessie duurt ongeveer 10 minuten. Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van het te behandelen gebied of probleem. Voor een optimale werking adviseren wij een kuur van min. 10 sessies.

 

Wat kost een sessie/kuur?

De prijs per behandeling bedraagt € 25. Indien je een kuur (aangewezen) wenst, dan is de prijs op aanvraag.