Bea, van kop tot teen

Al van kindsbeen af voel ik een sterke behoefte om, zoals ik het destijds noemde, ‘mensen te helpen’. Een baan in het verzekeringswezen en daarna als kwaliteitscoördinator in een rust- en verzorgingstehuis hebben me ergens wel kunnen boeien, maar ik was niet volledig vanuit mijn essentie aan het werk.

Mijn leven heeft altijd in het teken gestaan van ontdekken, leren en begrijpen. Zo heb ik me op 36-jarige leeftijd een eerste keer omgeschoold tot medische voetverzorgster/chiropodist. In mijn eigen praktijk behandel ik naast de gewone ook alle risicovoeten – ontstaan als gevolg van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en/of verwaarlozing.

Aangezien ik er zelf al even een biologische levensstijl op nahield, besloot ik mijn kennis uit te breiden met een opleiding in aromatherapie. Op die manier wilde ik mijn patiënten niet alleen met zachtere voeten, maar ook met een fris hoofd naar huis sturen. Ja, want deze oliën werken niet alleen maar op de huid, maar hebben ook hun emotionele werking. Mijn doel? Een gezonde geest in een gezond lichaam,  ook voor mijn klanten.

Als hoogsensitief persoon (HSP) ben ik altijd erg gevoelig geweest voor ‘onderstromen’ (wat mensen niet uitspreken, maar wel laten voelen). Wat ik zag en hoorde, klopte niet met wat ik voelde. Dit werd me pas echt duidelijk na mijn eerste ontmoeting met het spiritueel medium NancyZij liet me inzien waarom ik me in mijn jeugd vaak zo onbegrepen heb gevoeld en ze bracht me opnieuw bij mijn aangeboren passie en talent om iets wezenlijks bij te dragen aan het grotere geheel door mensen te helpen in hun bewustwordingsproces. Mijn eigen heling en het pad dat ik hierin gevolgd heb, heeft mijn liefde voor het helpen helen van anderen alleen maar aangewakkerd.

Spirituele ontwikkeling stopt nooit. Om dit te kunnen begrijpen en vanuit interesse wat mensen beweegt in het leven (inclusief mezelf), ben ik me gaan verdiepen in het mediumschap. Ik heb me de afgelopen jaren laten onderdompelen in tal van (internationale) cursussen, zoals deze aan het Arthur Findlay College in Engeland of ‘De Cirkel’ bij spiritueel medium Nancy. Zij hebben me de vele facetten van het mediumschap bijgebracht. Het is een materie die me nog elk dag inspireert, verleidt, onderricht en uitdaagt.